By-bobil er ofte nok

By-bobil er ofte nokDet finnes en mengde forskjellige små bobiler som ikke er bygget på chassiset til en liten lastebil, men som heller er bygget inn i en noe mindre varebil. De kommer med flere fordeler, i forhold til en vanlig og større bobil, men det man ofrer, er ofte plass og komfort. Derimot vinner man manøvreringsevne, man kan passere bommer og få plass på ferger med den laveste taksten, og man kan komme gjennom trange bygater uten noen fare for å bli sittende fast.

Godt tips for den som leter etter den minste bobilen i klassen

Den minste vanlige by-bobilen har en lengde på knappe 5,5 meter, og en bredde på 2,05 meter. Utformingen av Karmann Dexter 595 er imponerende, og selv om den passer best for dem som står opp på samme tid, er det ellers lite å kritisere. Sengen ligger over forsetene, og den kan senkes ned, om man vil ha god plass når man skal sove. Man kan da fortsatt sitte, selv om det ikke er mulig å stå under sengen.

Badet er stort og romslig, siden sengen ikke ligger i hele bakenden av bilen. Bakdørene kan også åpnes, slik at man kan nyte utsikten mens man gjør sitt fornødne. Ellers har man i badet både vask og speil, så vel som et lite skap. Toalettet står i midten, mens dusjkabinen er separert på den ene siden. Tankene er integrert i gulvet, noe som gjør det 15 cm høyere der bak.

Kjøleskapet er stort og kan drives fra forskjellige energikilder, og det velger automatisk den tilgjengelige kilden, dertil er det plass til å lage mat. Taklukene kan åpnes, noe som også sikrer god utlufting.

På utsiden finner man sykkelstativer for to sykler, og en 3,5 meter lang markise som kan kjøres ut. Under gulvet finnes det skott for campingstoler.