Fullverdig bobil for 500 000

Fully-purpose motorhomeMan trenger ikke å legge opp flere millioner for å få en fullverdig bobil. Utvalget av nye biler starter med en prislapp på rund kr 500 000. I denne prisklassen, som passer bra for vanlige lønnsmottakere, finner vi merker som Sunlight, med en basispris på kr 490 000. Om du vil ha en slik caravan med fullt utstyr, må du likevel opp i rundt kr 600 000.

Det finnes flere årsaker til at denne typen biler er relativt billig, i forhold til langt dyrere merker, som Concord liner og liknende, hvor en ny bil kan koste så mye som kr 5 000 000. Den viktigste er kanskje utvalget av spesielle design og materialer som står til rådighet, så vel som en enkelt romløsning for de billigste bobilene. På dyrere modeller vil du gjerne kunne oppleve at du får hundre sider med utvalg av stoffer og materialer, så vel som muligheten til å velge hvordan alt skal settes sammen, i ganske stor detalj. På billigere modeller bygges det meste etter gamle samlebåndsprinsipp, med liten mulighet til variasjon. Likevel er kvaliteten på det man får like god som med dyrere biler. Det er bare ikke like “personlig”. Det andre som spiller inn på prisen, er selvfølgelig lengden på bilen. De korteste bobilene har en lengde på fem og en halv meter, noe som let kan bli trangt, mens de vanligste begynner-bilene har en lengde på under seks meter.

Mesteparten av billige bobiler, som Sunlight, Carado, eller Weinsberg, monteres og bygges sammen i Tyskland, med tyske deler, noe som burde understreke kvalitet og nøyaktighet. Det er altså ingen stor fare i å velge billig. Det verste som du risikerer er at du må klatre opp en stige for å komme deg i seng, og at badet må entres sidelengs, men det er jo ikke verdens undergang.