Gode mål for Norgesferie

Det finnes mange vakre områder i Norge, og som innfødt, er det ikke sikkert at man ved første tanke har vurdert disse som verdige feriemål. Om bobildrømmen er realisert, finnes det likevel ingen hindringer for at dere legger ut på god gammeldags bilferie, men med en betraktelig heving av komfort, som jo kommer at at man har med seg både baderom, soverom og kjøkken der bak.

Lofoten er et must

LofotenMange vil nok være enig i at Lofoten er et av de vakreste områdene i Norge, og at det egner seg godt for å besøkes med bobil. De små øysamfunnene er i stort grad bundet sammen med broer, og det finnes en del gratis rasteplasser hvor man kan overnatte uten videre omkostninger.

Om man skulle trenge å tømme tanken og tanke litt strøm, er det også lett å finne flere campingplasser, også ofte i naturskjønne omgivelser, som tilbyr alt man skulle trenge.

Dessuten er Lofoten et sted hvor det ikke er så lett å finne billig overnatting, med små tettstedene som gjerne har begrenset kapasitet. Det er et problem som man unngår med caravanen.

Vestlandsfjorder og høyfjell

Det er vanskelig å finne en bedre måte å oppleve det norske høyfjellet på, enn i ens egen campingbil. På ruta fra Oslo til Bergen, eller fra Bergen til Trondheim, møter man på et øde landskap som samtidig er meget inviterende. Her finner man en rekke åpne rasteplasser, og en del stikkveier, som gjør det mulig å kjøre midt ut i ødemarka, for så å overnatte i noen dager.

På dagen kan man først oppleve vidda, som inviterer til fotturer og naturopplevelser. I løpet av en uke kan men derfor bevege seg bedagelig gjennom dette landskapet, med flere avstikkere til naturvernsområder og utkikksposter. Om du ønsker å ta sjansen på å kjøre ned Trollstigen får være opp til deg, men det kan også være en opplivende opplevelse.