Hva må man passe på ved bobil-kjøp?

What should be taken care of when buying a caravanOm du handler bobil for første gang er det mange ting som du burde være obs på. Om du kjenner noen som har hatt en bobil en stund, kan det lønne seg å invitere dem med, for å hjelpe, både med valget av den nye bilen, så vel som for å se at alt blir levert som det skal. Du burde selvfølgelig også forsøke å lese deg opp p emnet, slik at du vet hva du må forberede deg på.

Les kontrakten og leveringsavtalene nøye

Det er kanskje opplagt, men du burde lese kontrakter og leveringsavtaler nøye. Det gjelder overalt i livet, men det trekkes frem her, fordi veldig mange slumser på dette punktet. Det er faktisk din grunnleggende plikt som kjøper, å være kjent med betingelsene for kjøpet.

Finn en autorisert forhandler

Det kan være lurt å oppsøke en autorisert forhandler, i alle fall om du kjøper nytt. Om du kjøper brukt kan en forhandler vise seg å være et fordyrende mellomledd på den ene siden, eller en ekstra sikkerhet på den andre siden, om noe ikke skulle stemme med bilen. Samtidig kan det være lurt å ha noen som du kan gå til, når deler slites ut, eller du trenger en mekaniker som kjenner ditt merke. Ingenting varer evig, og det er bra å kjenne noen som har de riktige reservedelene tilgjengelig.

Pass på vekten

Folk med vanlig førerkort, det vil si klasse B, har kun lov til å kjøre motorvogner som veier under 3,5 tonn. Da er det ikke snakk om vekten på bilen, slik man finner den oppgitt i vognkortet, men vekten på bilen, slik den i realiteten er, når bilen er ferdig lastet. Om du skulle være i tvil om denne grensen kan overskrides, så er det lurt å veie bilen, når tankene er fulle, og alt av reiseutstyr er pakket.