På kryss og tvers i Spania og Portugal

Crossing across Spain and PortugalOm man har muligheten til å ta seg lengre fri, er en campingbil-tur i sydlige trakter akkurat det riktige botemidlet mot norsk vintervær. Et område som så absolutt byr seg frem for å utforskes nærmere på denne årstiden er den iberiske halvøy.

Selv om du i høyereliggende områder kan treffe på skiføre, og du kan oppleve et vær som minner om ubehagelig høstvær til tider, så er det som regel varmt og behagelig, spesielt langs kysten.

På vinterhalvåret vil vannet ved Algarve også være varmere enn det man finner i Middelhavet, slik at man kan unne seg en dukkert i Atlanteren. Temperaturen er den samme som på en god sommerdag i Norge.

Gode campingplasser og gode trafikkforbindelser

Det tar ikke mange dager å komme seg til Spania, med et relativt godt motorveisystem som strekker seg fra Hirtshals, eller hele veien fra Oslo, gjennom Nederland og Frankrike.

Som regel er det fornuftig å legge inn en overnatting i Danmark, for så å ta neste stopp i Aquitania, på den sørlige franske Atlanterhavskysten. Deretter kan man ta seg god til på å krysse fjellene, gjerne gjennom lilleputt-staten Andorra.

Det sydlige passet, vet Port Bou, hvor Pyreneene stiger kritthvite opp fra det lyseblå Middelhavet, er også noe man burde få med seg. Det er et godt tips for tilbakeveien.

Hvordan legger du ruten gjennom Spania?

Når man først har krysset fjellene ved Atlanterhavet, så er det lurt å utforske landet mot klokka. Legg første del av turen til Portugal, og nyt både utsikt, god mat og hyggelige mennesker. Fordelen med caravanen er at du kan unngå de store byene, og oppleve landsbygda og naturen. Men husk, allemannsretten er noe særnorsk. Søk deg til campingplasser når det lir mot kvelden, det beskytter deg mot landeveisrøvere, samtidig som at det holder deg unna trøbbel med loven.