Spill og leker for landeveien

Videospill og filmer er en god idé

Audiobooks for the car sicknessesOm man ikke selv er den som sitter bak rattet, kan lange strekninger fort bli dryge – og kjedelige. Europeiske motorveier byr nemlig ikke på så veldig mange severdigheter i seg selv.

På mer moderne caravaner har man muligheten til å snu setene og se på en film, eller til å spille forskjellige TV-spill. Med utbyggingen av nye digitalnett for telefoner, er det snart også mulig å spille på steder som Thrills casino og andre spillesteder, mens man er underveis. Da trenger en ikke lenger å vente til man er på en campingplass, før man har en god Internettforbindelse. Husk for all del å ha med øretelefoner, slik at ikke føreren blir forstyrret av filmlyder eller irriterende barnevideoer.

Aktiviteter og konkurranser

Om man har med seg små barn kan det likevel bli kjedelig med filmer og dataspill i lengden. Ofte krever de litt mer aktivisering. Det å telle imøtekommende biler er jo en klassiker, eller man kan sette dem til å telle bilskilter – gjerne med premier. Man kan for eksempel lage bingo-ark, som gir score ettersom hvilken farge de møtende bilene har, eller etter første bokstav på veiskilt og liknende. Fritt valg av is, når man neste gang stanser på bensinstasjonen er en av mange mulige premier.

Lydbøker for de bilsyke

Ikke alle reagerer like positivt på å ha en skjerm eller et ark foran øynene alt for lenge. Om du eller dine barn har for vane å bli syke, kan det hende at annen underholdning heller er å anbefale. Aktiviteter hvor man kikker ut av vinduet er jo noe som kan foretrekkes, men de har jo sine begrensninger, de også. Lydbøker kan være et godt alternativ, og om man skaffer dem på mp3 før turen begynner, tar de heller ikke opp mer plass enn mp3-spilleren eller telefonen som man har i lomma.